معرفی گرایش های ارشد پرستاری
کارشناسی ارشد پرستاری دارای 12 گرایش می باشد. که جزئیات مورد نیاز گرایش ها در جدول زیر ذکر شده است. هیچکدام از گرایش های ارشد پرستاری نیازمند سابقه کار بالینی نمی باشند.
در این مقاله به بررسی هر یک از گرایش ها به تفکیک می پردازیم.
معرفی ارشد داخلی جراحی:
خدمات پرستاری یکی از نیازهای روبه تزاید جامعه در حال پیشرفت ایران میباشد. گسترش و توسعه جامعه، رشد جمعیت، افزایش مشکلات سابق و پیداش مشکلات نوپدید سلامت، همگی از عواملی هستند که نیاز به شناخت و گسترش روشهای توسعه سلامت در بزرگسالان را روزافزون میکند. بویژه اینکه گروه بزرگسالان به عنوان عوامل اصلی توسعه اقتصادی، اجتماعی چناچه سالم باشند به رونق جامعه کمک کرده و در صورت عدم برخورداری از سلامت هزینههای مضاعفی را تحمیل میکنند. با توجه به نقش بی بدیل پرستار در توسعه سلامت این گروه و نظر به ضرورت خدمات تخصصی و عالمانه پرستاری، تحصیلات پرستاران در مقطع کارشناسی ارشد و به شکل تخصصی با هدفگیری تامین مراقبت با کیفیت مطلوب از این گروه سنی در تمام مراحل پیشگیری از سطح اول تا بازتوانی ضروری مینماید. رویکرد این برنامه تربیت نیروی انسانی کارآمد برای ارائه خدمات بالینی و مراقبت پرستاری اختصاصی در قالب ارتباط انسانی، اخلاق مدار و توام با مهارت در جمعیت بزرگسال و در زمینه مشکلات داخلی و جراحی میباشد.
رشته پرستاری داخلی جراحی شاخهای از رشته پرستاری است که به تربیت پرستاران متبحر، آگاه، توانمند و متعهد به مراقبت از بیماریهای در مواجهه با مشکلات و بیماریهای داخلی و جراحی میپردازد. دانش آموختگان این رشته با بکارگیری رویکرد مراقبت مبتنی بر شواهد، مددجو محور، جامع و جامعه نگر، با تکیه بر اصول اخلاق و ارتباطات انسانی، نیازهای مددجویان را در ابعاد مختلف شناسایی کرده و در سطوح سه گانه پیشگیری به ارائه خدمات تخصصی مراقبتی میپردازند.
بازار کار ارشد پرستاری داخلی جراحی
دانش آموختگان کارشناسی ارشد پرستاری داخلی-جراحی به اقداماتی از قبیل مراقبتهای لازم در جهت رسیدگی به بیمارانی که در بخش داخلی-جراحی بیمارستان بستری شدهاند، میپردازند. پرستار با توجه به وضعیت بیمار، او را در بهترین وضعیت قرار میدهد، همچنین احتمال عارضههای موجود در بیماران را پیش بینی میکند و اولویتهای مراقبتی و درمانی را در جهت بهبود یافتن وضعیت بیمار اعمال میکند.
دانش آموختگان در رشته ارشد پرستاری داخلی-جراحی میتوانند در مراکز درمانی، بیمارستانها، مراکز مشاوره و خدمات پرستاری، مراکز نگهداری و آسایشگاهها، اورژانس پیش بیمارستانی، پژوهشکدهها و موسسات تحقیقات دانش بنیان و مراکز رشد، عرصههای طب ورزشی و سایر عرصههای نیازمند به مراقبت پرستاری است، مشغول به کار شوند.
جایگاههای شغلی دانش آموختگان :
مراکز درمانی (بیمارستانها)، مراکز مشاوره و خدمات پرستاری، مراکز نگهداری و آسایشگاهها، مراکز مراقبتهای تسکینی، مراکز ارائه خدمات طب مکمل مجاز، مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، اورژانسهای پیش بیمارستانی، کارخانجات و مراکز صنعتی، پژوهشکدهها و مراکز تحقیقات و شرکتهای دانش بنیان، مراکز رشد، عرصههای طب ورزشی و سایر عرصههای نیازمند به مراقبت پرستاری از بزرگسالان.
نقش تشخیصی
بررسی و تشخیص نیازهای مراقبتی فرد، خانواده و جامعه به عنوان مددجو، تشخیص مشکلات سلامت مددجویان و گزارش به پزشک مسئول
نقش آموزشی
آموزش مددجو، خانواده و جامعه در سه سطح پیشگیری، بکارگیری شواهد و مستندات علمی روز در آموزشها، استفاده از اطلاعات و دانش جدید و به کارگیری آنها در جهت بهبود ارائه خدمات پرستاری در حیطههای بهداشتی و تخصصی، تهیه محتوا و انتخاب نرم افزارهای کمک آموزشی، نیازسنجی، برنامه ریزی و برگزاری برنامههای آموزشی (بازآموزی و حین خدمت) بر اساس نیازهای کارکنان پرستاری، مشارکت و همکاری با دانشگاههای علوم پزشکی در آموزش بالینی دانشجویان مقطع کارشناسی.