رشته پرستاری به دلیل داشتن بازار کار مناسب یکی از رشته های پر طرفدار وزارت بهداشت شناخته شده است، و هرسال هزاران داوطلب در این آزمون به رقابت می پردازند. از این رو سوالات زیادی در خصوص آزمون ارشد پرستاری وجود دارد که در این مقاله و سایر مطالب سایت ویال می توانید جواب آن ها رو پیداکنید.
ثبت نام و برگزاری آزمون ارشد پرستاری چه زمانی است؟
ثبت نام آزمون ارشد پرستاری همزمان با سایر رشته های علوم پزشکی و در قالب آزمون ارشد وزارت بهداشت در بهمن ماه یا هفته اول اسفند ماه می باشد و برگزاری آن معمولا در خرداد یا تیرماه است.
داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون ارشد وزارت بهداشت را دارند با تهیه مدارک لازم برای ثبت نام و مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشورمی توانند مراحل ثبت نام خود را انجام دهند. معمولا 2 یا 3 روز قبل از تاریخ برگزاری آزمون ارشد وزارت بهداشت متقاضیان قبل از حضور در جلسه آزمون باید اقدام به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ارشد وزارت بهداشت خود نمایند.
اعلام نتایج آزمون ارشد پرستاری چه زمانی است؟
نتایج کنکور ارشد پرستاری وزارت بهداشت بصورت دو مرحله ای با عنوان نتایج اولیه و نتایج نهایی اعلام می شود. حدود یک ماه پس از آزمون نتایج اولیه که رتبه فرد را نشان میدهد منتشر شده و داوطلب فرصت دارد که با توجه به رتبه و علایق خود رشته محل خود را از بین لیست دانشگاه ها در هر گرایش و از طریق سایت انتخاب کند. مرحله دوم که نتایج نهایی است و در آن مردودی یا قبولی داوطلب در یکی از رشته محل های انتخابی است در شهریور ماه اعلام می گردد.
دروس و تعداد سوالات در کنکور ارشد پرستاری به چه شکل است؟
در این آزمون، داوطلبان باید در پنج درس تخصصی و یک درس زبان عمومی امتحان دهند. دروس تخصصی شامل: داخلی و جراحی، کودکان، روانپرستاری، سلامت بهداشت و مادران و نوزادان است. درس زبان در این آزمون که شامل مباحث علوم پزشکی است بسیار مهم و تاثیرگذار بوده.
هر درس تخصصی در آزمون ارشد پرستاری شامل 24 سوال بوده و در مجموع 5 درس تخصصی 120 سوال مطرح شده و درس زبان به تنهایی 40 سوال را دربرمیگیرد. مجموعا تعداد سوالات ارشد پرستاری 160 و مدت زمان پاسخدهی به سوالات نیز 160 دقیقه است.
ضرایب هر درس در آزمون به چه شکل است؟

ارشد پرستاری چه گرایش هایی دارد؟
در گروه ارشد پرستاری 12 گرایش دارد که توصیه میشود داوطلب با در نظر گرفتن علاقه خود وارد گرایش مدنظر شود.
قانون 2 سال سابقه بالینی برای برخی گرایش ها مانند مدیریت پرستاری، پرستاری اورژانس، مراقبت های ویژه و مراقبت های ویژه نوزادان در حال حاضر برداشته شده و همه داوطلبین بدون محدودیت میتوانند وارد گرایش دلخواه شوند.
- پرستاری روانپرستاری
- پرستاری داخلی و جراحی
- پرستاری سلامت جامعه
- پرستاری مراقبت ویژه کودکان
- پرستاری کودکان
- پرستاری نظامی
- پرستاری سالمندی
- پرستاری توانبخشی
- مدیریت پرستاری
- پرستاری اورژانس
- پرستاری مراقبت ویژه
- پرستاری مراقبت ویژه نوزادان
برای موفقیت درآزمون ارشد پرستاری چه فاکتورهایی باید رعایت شود؟
برای رسیدن به نتیجه فوقالعاده در آزمون ارشد پرستاری باید مثلث برنامه ریزی اصولی، منابع صحیح و مطالعه مستمر عملی شود:

همه این اجزا باید در کنار هم عملی شوند تا یک داوطلب به بیشترین بازدهی دست یابد. منابع مطالعاتی داوطلب باید متناسب با زمان باقیمانده تا کنکور ارشد و شرایط زندگی و کاری شخص طراحی شود و برای همه داوطلبین نباید یک دسته منبع ثابت معرفی کرد.
در مرحله بعد شما باید یک برنامه ریزی منطقی و قابل اجرا متناسب به شرایط شخصی خود و زمان باقیمانده تا کنکور انجام دهید که در آن تنوع مطالعاتی، تست زنی، بازه های مرور اصولی و جمع بندی گنجانده شود. در ضمن باتوجه به این مسئله که حجم مطالب بسیار گسترده است برنامه ریزی باید به صورت اولیت بندی شده ، طوری که ابتدا مطالب درجه یک و بعد از آن مطالب درجه دو و سه مطالعه شود. موسسه ویال نکات مهم و کلیدی برنامه ریزی آزمون ارشد پرستاری را در ویدئو نقشه راه قرار داده که به رایگان میتوانید از آن استفاده کنید.(لینک نقشه راه ارشد)
بهترین منابع آزمون ارشد پرستاری کدام اند؟
هیچ بهترین منبعی وجود ندارد و شخص به شخص با توجه به شرایط فرد و زمان باقیمانده تا آزمون باید تصمیم به انتخاب منبع انجام شود. با توجه به ضرورت انتخاب منبع صحیح ، موسسه ویال مینی دوره رایگانی برای انتخاب منابع آزمون ارشد پرستاری آماده کرده که شما بتوانید با آگاهی مناسب ترین منبع را برای خود انتخاب بفرمایید.