۵ نکته کلیدی برای برنامه‌ریزی آزمون کارشناسی ارشد پرستاری

هدف از این مقاله، بررسی ۵ نکته کلیدی و مهم در برنامه‌ریزی آزمون ارشد پرستاری است. اگر قصد شرکت در این آزمون را دارید، توصیه می‌کنیم این مقاله را با دقت مطالعه فرمایید.

نکته اول: مطالعه همزمان دروس

یکی از بهترین روش‌ها در برنامه‌ریزی آزمون ارشد پرستاری، مطالعه همزمان دروس تخصصی به همراه مطالعه روزانه و مستمر درس زبان است. پیشنهاد می‌شود داوطلب، اولین زمان مطالعه روزانه خود را به درس زبان اختصاص داده و سپس به مطالعه دروس تخصصی بپردازد.

  • نحوه مطالعه همزمان دروس تخصصی: منابع مطالعاتی تمامی دروس تخصصی را به ۴ بخش ۲۵ درصدی تقسیم کنید. در ابتدا، ۲۵ درصد اول از تمامی دروس را مطالعه کنید (به جای اینکه یک درس را به طور کامل تمام کرده و سپس به سراغ درس بعدی بروید). پس از آن، ۲۵ درصد دوم دروس را مطالعه کرده و در مرحله بعد، ۵۰ درصد ابتدایی مطالعه شده را مرور کنید. این روند را برای ۲۵ درصد سوم و چهارم نیز تکرار کنید. این روش به شما کمک می‌کند سطح تسلط خود را در تمامی دروس به صورت متوازن ارتقا دهید.

نکته دوم: بازه‌های مرور

اهمیت بازه‌های مرور در برنامه‌ریزی آزمون ارشد پرستاری بسیار زیاد است. توجه داشته باشید که پاسخگویی به سوالات آزمون و کسب درصد بالا، تنها با یک بار مطالعه امکان‌پذیر نیست. تسلط شما بر مطالب و مباحث، در بازه‌های مرور شکل می‌گیرد؛ بنابراین، برنامه‌ریزی بدون در نظر گرفتن مرور، فاقد ارزش خواهد بود. زمان‌بندی مرور نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر مرور بلافاصله پس از مطالعه اولیه انجام شود، مطالب به خوبی تثبیت نمی‌شوند و اگر با فاصله زیادی انجام شود، احتمال فراموشی مطالب وجود دارد. بنابراین، می‌توانید از روش پیشنهادی در نکته اول برای گنجاندن بازه‌های مرور در برنامه خود استفاده کنید.

نکته سوم: تست‌زنی

تست‌زنی، فعالیتی ضروری برای داوطلبان در برنامه مطالعاتی است. بهترین منبع برای تست‌زنی، سوالات کنکور سال‌های گذشته به همراه پاسخ‌های تشریحی و تحلیل‌های کامل است.

  • تست‌زنی چه کمکی به ما می‌کند؟
    • اولاً، تست‌زنی به شما کمک می‌کند با سبک سوالات طراحان آشنا شوید، که این امر به افزایش سرعت مطالعه کمک شایانی می‌کند.
    • ثانیاً، اگر از منبعی استفاده کنید که پاسخ‌ها و تحلیل‌های کامل داشته باشد، تست‌زنی به عنوان یک مرور برای مطالعه مطالب عمل کرده و به تثبیت مطالب در ذهن داوطلب کمک می‌کند.
  • چه زمانی تست‌زنی انجام شود؟

برای افزایش بازدهی مطالعه، توصیه می‌شود قبل از شروع مطالعه هر مبحث، تست‌های سال‌های گذشته مربوط به آن مبحث را به صورت گذرا بررسی کنید. در این مرحله نیازی به بررسی پاسخ‌ها نیست. این مرور گذرا، ذهن داوطلب را در زمان مطالعه هدفمند می‌کند. اما مرحله اصلی تست‌زنی، پس از مطالعه هر مبحث است. بلافاصله پس از مطالعه، تمامی تست‌های حداقل ۱۰ سال گذشته مربوط به آن مبحث را با دقت بزنید و تک تک گزینه‌ها و کلمات را بررسی کنید. سپس، پاسخنامه و تحلیل همان تست را مطالعه کنید.

نکته چهارم: بازه‌های جبرانی و استراحت

نکته مهم دیگر در برنامه‌ریزی آزمون ارشد پرستاری، در نظر گرفتن بازه‌های جبرانی و روزهای استراحت در برنامه است. توجه داشته باشید که برنامه‌ای که روی کاغذ نوشته می‌شود، همواره با برنامه‌ای که اجرا می‌شود تفاوت دارد و ممکن است داوطلب به دلایل مختلف نتواند در برخی از روزها به برنامه مطالعاتی خود برسد. اگر برنامه، فازهای جبرانی و روزهای استراحت نداشته باشد، در بلندمدت، عدم اجرای کامل برنامه می‌تواند منجر به سرخوردگی و ناامیدی داوطلب شود.

نکته پنجم: برنامه بلندمدت و برنامه کوتاه‌مدت

برای افزایش دقت برنامه‌ریزی آزمون ارشد پرستاری، ابتدا باید یک برنامه بلندمدت تنظیم کرده و سپس آن را به برنامه‌های کوتاه‌مدت تبدیل کنید. برای درک بهتر، مثالی در این زمینه ارائه می‌دهیم:

فرض کنید ۹ ماه تا کنکور کارشناسی ارشد فرصت دارید. یک سوم این زمان، یعنی ۳ ماه، باید صرف مرور مطالب شود. بنابراین، شما ۶ ماه برای مطالعه مطالب جدید فرصت دارید. مطالب باید در ۴ بخش ۲۵ درصدی مطالعه شوند، یعنی هر ۱٫۵ ماه باید ۲۵ درصد کل مطالب مطالعه شود. حال به سراغ منابع خود بروید. تعداد صفحات کل مطالب را محاسبه کرده و تعیین کنید که ۲۵ درصد کل دروس چند صفحه می‌شود. فرض کنید کل مطالب شما ۲۰۰۰ صفحه است. بنابراین، هر ۱٫۵ ماه باید ۵۰۰ صفحه مطالعه شود. پس، به طور میانگین، مطالعه شما حدود ۱۱ صفحه در روز است. البته این مثال فرضی است و باید بازه‌هایی مانند روزهای استراحت و جبران را نیز در نظر بگیرید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با پشتیبانی WhatsApp Icon